top of page

Moss Taekwondo Klubb (MTK) startet opprinnelig som et fritidstilbud på Øreåsen i 1986. Klubben ble formelt stiftet 1. september 1987 av Edward H. Valholm, som i dag er æresmedlem. Klubben fusjonerte med Dahnjun taekwondoklubb i 2020 og ble med dette også tilknyttet Sangrok Norge, som er en sammenslutning av taekwondo-klubber og sentre i Norge. Sangrok kan sies å være en vennskapsorganisasjon som arrangerer felles aktiviteter og sikrer et godt taekwondofaglig nivå. MTK følger i dag Sangroks graderingssystem og er en WT-klubb (ikke ITF). 

 

MTK er en av få klubber i Norge som har både taekwondo, brasiliansk jiu-jitsu, muay-thai og hapkido som en fast del av sitt aktivitetstilbud. Vi er også en av de større klubbene i Norge innenfor de aktivitetene vi driver med. Medlemmene er i alle aldre - flesteparten er barn og ungdom, men også en god del voksne trener hos oss!
 

Med alle disse kampsportene på programmet og et høyt antall medlemmer med en stor bredde i alder og erfaring, utmerker vi oss som en klubb med et bredt og allsidig aktivitetstilbud. Vi har opp gjennom årene fostret en rekke utøvere som har nådd svart belte, master grad og flere norgesmestere, landslagsutøvere, instruktører, dommere og andre ildsjeler som har lagt ned mye arbeid både sportslig og for klubben. Vi har hatt et tosifret antall svartbelte-graderte siden sammenslåingen i 2020; flere av disse trener aktivt videre i klubben. 


Vi er i dag organisert som et idrettslag i Norges Kampsportforbund, som er et særforbund i Norges Idrettsforbund. Vi er dermed ikke en kommersiell virksomhet, men en ideell forening som må følge NIFs regler om organisering og medlemsdemokrati. Det betyr at det er klubbens medlemmer som gjennom sitt engasjement bidrar til klubbens drift og eksistens. Lokalt er klubben også medlem av Moss Idrettsråd, som organiserer alle NIF-idrettslag i Moss og som er et viktig talerør ovenfor kommuneadministrasjonen og lokalpolitikere.

 

bilde (6).jpg
bottom of page