Om oss

Moss Taekwondo Klubb (MTK) ble formelt stiftet 01.09.1987, klubbens grunnlegger er Edward H. Valholm som i dag er æresmedlem. MTK er en av få klubber i Norge som har både taekwondo og hapkido som en fast del av sitt aktivitetstilbud. Vi er også en av de større klubbene i Norge innenfor de aktivitetene vi driver med. Medlemmene er i alle aldre, hovedvekten er barn og ungdom, men også en god del voksne.

Med både taekwondo, hapkido og brasiliansk jiu-jitsu på programmet og et høyt antall medlemmer med en stor bredde i alder og erfaring utmerker vi oss som en klubb med en stor bredde og et allsidig aktivitetstilbud. Vi har opp gjennom årene fostret en rekke utøvere som har nådd svart belte, flere Norgesmestere, landslagsutøvere, instruktører, dommere og andre ildsjeler som har lagt ned mye arbeid både sportslig og for klubben.

Vi er i dag organisert som et idrettslag i Norges Kampsportforbund, som er et særforbund i Norges Idrettsforbund. Vi er dermed ikke en kommersiell virksomhet, men en ideell forening som må følge NIFs regler om organisering og medlemsdemokrati. Det betyr at det er klubbens medlemmer som gjennom sitt engasjement bidrar til klubbens drift og eksistens.

Klubben er også tilknyttet Traditional Taekwondo Union (TTU), som er en sammenslutning av taekwondo klubber fra Norge, Danmark og Island. TTU kan sies å være en vennskapsorganisasjon som arrangerer felles aktiviteter og sikrer et godt taekwondofaglig nivå. Lokalt er vi også medlem av Moss Idrettsråd, som organiserer alle NIF-idrettslag i Moss og som er et viktig talerør ovenfor kommuneadministrasjonen og lokalpolitikere.